Emdr bij Podium angst

In mijn praktijk merk ik dat Emdr een (h)eerlijke methode kan zijn om een aantal vage, moeilijke of complexe gevoelens, waarbij je vaak na verloop van tijd nog steeds niet begrijpt waar ze vandaan komen en hoe je ze kan veranderen, op te lossen.

Een bekend voorbeeld is de podium angst; je kunt prachtige muziek maken, doet dat graag, maar toch, op het moment dat je je voeten op het podium zet, ben je volledig de draad kwijt. Enorm verwarrend, want je passie is groot. Er gebeurt iets onbewust waar je geen greep op krijgt.
Ook alle andere methodes in de sfeer van ‘Je kunt het’ of ‘Stel je niet aan’ heb je al geprobeerd.
In aantal gevallen kan Emdr daar verandering in brengen.

Een van de mooie elementen van Emdr vind ik dat het heel onvoorwaardelijk is; er is geen oordeel, alleen een proces dat zich ontvouwt. En, Emdr is een methode waarbij je heel dicht bij jezelf kunt blijven. Eigenlijk laat je je eigen systeem vertellen wat er nu toch aan de hand is. En mijn ervaring is dat je vaak bij oorzaken en doorbraken komt die je vooraf niet had bedacht.

Emdr gaat in die zin op bijzondere wijze buiten je logisch denkende brein om. Maar vertelt je veel meer hoe je het werkelijk hebt opgeslagen. Ineens herinner je je weer de opmerking van een leraar die je was vergeten, of besef je dat je succes altijd hebt bekeken door de ogen van anderen. En soms werkt het zo sterk , dat je na een tijdje niet meer weet dat je ooit een podium probleem had.

Wil je meer weten ? www.openspirit.nl