Lezingen

Integrale visie van Pedagogiek, Spiritualiteit en Psychologie

Open Spirit verzorgt persoonlijke en inspirerende lezingen.

Lezingen beogen om kennis en informatie te delen die belangrijk is voor uw doelgroep of vakgebeid. Daarnaast beogen de lezingen het publiek te inspireren om over zaken na te denken, nieuwe mogelijkheden te zien en ruimte te ervaren voor nieuwe zienswijzen.

Shael is authentiek, deskundig en spreekt vanuit een ruime ervaring met kinderen, ouders en professionals zoals leraren.

Ervaring: Shael sprak o.a. op:

 • Symposium Nivoz, over ‘de stem van de leerling in gedragsproblematiek’
 • Basis- en voortgezet onderwijsscholen, over nieuwetijdskinderen en hsp
 • Symposia van Nieuwetijdskind Magazine, over persoonlijke groei en bewustwording bij volwassenen
 • Beursdagen i.s.m. homeopathie, over hooggevoeligheid en diagnostiek bij kinderen
 • Beursdagen, over Adhd bij kinderen
 • Symposium voor Vrouwen met Adhd, over hooggevoeligheid
 • Symposium Stromend Onderwijs Collectief, over systeem opstellingen in het onderwijs
 • Symposium t.b.v Cliniclowns, over de communicatie met kinderen.
Lezingen zijn geschikt voor op een Symposium (NL, Belgie), Beurs, Studiedag Scholen, Ouderavonden en specifek als bijscholing bv Bso, Pabo.

Wilt u een lezing welke goed past op uw studiedag ? Tijd, inhoud en wensen worden vooraf helder doorgesproken. Neem voor vragen en kosten vrijblijvend contact op.

Lezingen die o.a. kunnen worden geboekt:

 1. De stem van de leerling in gedragsproblematiek
  Begrijpen en horen we de stem van het kind of verklaren we het gedrag?
  Gedragsproblemen hebben diverse oorzaken en veel ouders en leraren zoeken naar oplossingen. Maar wat is de werkelijke betekenis van het gedrag ? Wat probeert het kind duidelijk te maken? Vinden we de echte antwoorden in diagnoses? Zou het kunnen dat we weer opnieuw moeten leren luisteren?
 2. Diagnoses anders bekeken
  Over wat een diagnose wel en niet is (..) en welke impact het heeft op kinderen, gezinnen en relaties.
  Deze lezing geeft veel informatie die ouders en ook leraren en coaches vaak niet weten. Het opent de ogen van het publiek en de meest gehoorde feedback is “waarom is dit niet meer bekend, had ik het maar eerder geweten”. De lezing inspireert tot nieuwe keuzes en maakt bewust.
 3. Hoogsensitiviteit (Hsp) , er ontbreekt nog iets !
  Hsp wordt door veel mensen genoemd maar waarom eigenlijk?
  Steeds vaker lees en horen we mensen vertellen dat zij hsp zijn. En wat daar vaak op volgt is een praktische invulling wat men vanwege de hsp wel of niet kan. Aanvankelijk heeft men vaak een gevoel van herkenning, echter na verloop van tijd is er een toenemend aantal mensen dat vastloopt in opvoeding, werk en relaties. Deze lezing gaat in op wat er ontbreekt en geeft inzicht in de diepere betekenis van hsp. Kennis die ook coaches vaak niet hebben. Het legt uit waarom bepaalde tips goed en andere juist averechts werken-ook bij kinderen. Deze lezing geeft nieuwe inspiratie en versterkt de kracht van kinderen en volwassenen.
 4. Opvoeding: 5 dingen die kinderen van volwassenen vragen
  Over hoe je de relatie met je kind en jezelf kan verbeteren.
  Opvoeders en leraren kunnen soms het gevoel hebben ten onder te gaan aan alle vragen en zaken die geregeld moeten worden in de dag. De bijwerking is dat er vaak te weinig ruimte is voor een gevoel van overzicht, diepere verbinding en rust. Deze lezing geeft even een rustpunt en laat het publiek nadenken over waarden als echtheid, openheid en authenticiteit. Over waarden die de werkelijke basis zijn van de relatie met het kind.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!