Over mij

Shael verbindt op inspirerende wijze pedagogiek, psychologie en spiritualiteit

shael-zijbalk

In 2002 richtte Shael Open Spirit op, vanuit de wens de kennis van de bestaande pedagogiek en psychologie op een verantwoorde wijze te verbinden met de spirituele kennis die er is. Daarmee bouwt zij een brug waarnaar veel volwassenen en kinderen op zoek blijken te zijn.

Open Spirit is zo een plek geworden waar volwassenen en kinderen zich veilig voelen, omdat alles besproken kan worden en werkvormen gecombineerd worden. Termen als missie, ziel en visie kunnen hier bestaan naast verantwoorde traumaverwerking en praktische adviezen. Al naar gelang de intentie van de klant.

Shael studeerde als klinisch pedagoog af aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. En volgde de opleiding “hermeneutische psychotherapie door beeld-en begripscommunicatie”, welke nog steeds leidend is in haar werk omdat het uitgaat van de wijsheid die in elk mens besloten ligt.

Zij werkte ruim 15 jaar als pedagoog binnen diverse typen onderwijs en als therapeut in o.a. een kindertehuis. Zij werkte met meer dan 1000 kinderen en jongeren, en een veelvoud aan ouders , leraren en groepsopvoeders.

Naast diverse aanvullende cursussen op het gebied van leren en gedrag, zocht zij de bijscholing van diverse internationale leraren. Zo raakte zij vertrouwd met de psychologie van de mensheid in brede zin. Zij leerde van sjamanen (van oudsher vaak de psycholoog of arts) uit diverse werelddelen zoals Nw Zeeland, Siberië, Afrika, Amerika, van boeddhistische monniken uit Tibet en Nepal, van de Dalai Lama en yogi’s in India, en ontving diverse inwijdingen. Shael zwom meerdere weken in het wild met dolfijnen (Hawaii).

“Alle ervaringen en ontmoetingen hebben mij veel geleerd en het besef gegeven dat we als mens een pad gaan. Een pad waarop we de essentie van het leven mogen ontdekken. En voelt het als mijn verantwoordelijkheid om de wijsheid te delen in het belang van een gezonde psychologische ontwikkeling van kinderen en volwassenen. En, in bredere zin, te beseffen dat gelukkige mensen een wereld creëren waarin plek is voor iedereen.”

Shael geeft sinds 2002 workshops en cursussen en sinds 2012 spreekt zij op diverse symposia, waaronder van: Nieuwetijdskind Magazine, Homeopathie, Adhd vrouwen en het Nivoz (Onderwijs). Tevens inspireert zij scholen m.b.t de thematiek van hooggevoeligheid en authentiek leraarschap.

Het is haar intentie steeds meer mensen te bereiken en te inspireren. Om professionals, ouders en organisaties bewust te maken van het potentieel in kinderen en de opvoeding die de kinderen van deze tijd behoeven.

 

"Ik geloof in de kracht van even afstand nemen.  De rust nemen om naar dingen te kijken.

De innerlijke wijsheid een stem te geven. De wereld heeft onze wijsheid nodig"

 

Erken de ander en je erkent jezelf
Zie het kind en je herinnert jezelf
Zie de boom en begrijp de tijd
Kijk naar de vogels en ken de vrijheid
Als alles elkaar nodig heeft
weet dan dat je een plek hebt.